CAMPANIA FS

banipentruarte, cu sprijinul ArtAct Magazine, a desfăşurat în perioada februarie-iunie 2011 campania de informare ,,Fonduri structurale pentru cultură – o investiţie necesară”. Ne-am propus să prezentăm oportunităţile deschise operatorilor culturali prin fondurile disponibile în perioada 2007-2013 şi să identificăm acele proiecte şi organizaţii din România care au reuşit să câştige finanţări pentru proiecte cu profil cultural. Am sintetizat rezultatele urmărind listele puse la dispoziţie de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale şi am alternat interpretarea rezultatelor cu analiza de îndeaproape a unor proiecte specifice, privite ca studii de caz, prin interviuri cu organizatorii şi alte informaţii mai detaliate despre proiect şi contextul în care se desfăşoară.

Campania a fost iniţiată în septembrie 2010 şi a fost realizată voluntar de către Raluca Pop (coordonator), Daniela Ştefănescu şi Margareta Mârza. Gândită nu doar ca o campanie de informare pentru cititori, dar şi ca o oportunitate de învăţare activă asupra oportuntităţilor de finanţare pentru cultură din fonduri structurale, campania a reprezent un stagiu de internship în probleme mai generale de management cultural, politici culturale, teorii ale guvernării participative şi adaptabilitatea sectorului cultural la oportunităţile de finanţare disponibile în România, dintr-o perspectivă transversală, cea în care cultura devine un factor de dezvoltare durabilă, stabilitate regională, competitivitate economică şi dezvoltare a resurselor umane / angajabilitate.

Puteţi descărca mai jos textele campaniei. Orice reproducere este permisă, atâta timp cât sensul iniţial al textului nu este alterat, şi cu menţionarea autorului şi a banipentruarte ca fiind autorii de drept ai materialului.

Bannerul campaniei a fost realizat de AdEvolution.

Text1:Fondurile structurale pentru cultură sau elefantul din cameră – text de prezentare a campaniei de informare “Fonduri structurale pentru cultură – o investiţie necesară”

Text2: POS Dezvoltarea Resurselor Umane: o şansă pentru formarea artiştilor, managerilor şi specialiştilor din domeniul culturii – Daniela Ştefănescu şi Raluca Pop

plus consultaţi lista proiectelor cu profil cultural sprijinite prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane până în Ianuarie 2011. şi Interviu complet cu Laura Sterian, asistent de proiect, ScenArt (Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”)

Text3: Programele Operaționale de Cooperare Transfrontalieră: un instrument ce pune în valoare rolul culturii pentru dezvoltarea regională la graniţă – Margareta Mârza

plus consultaţi lista proiectelor cu profil cultural contractate până în Martie 2011 prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia 2007-2013   ;  lista proiectelor cu profil cultural contractate până în Martie 2011 prin PO CTE Ungaria – România 2007-2013lista proiectelor cu profil cultural contractate până ]n Martie 2011 prin PO CTE România-Bulgaria 2007-2013 şi Interviul complet co domnul Peter Szocs, coordonatorul proiectul Castellum.

Text4: Looking into the future: Programul Operaţional pentru Cultură pentru perioada 2014-2020 în România – Raluca Pop

Text5: Programul Operaţional Creșterea Competitivității Economice – un rol pentru industriile culturale şi creative – Daniela Ştefănescu

plus consultaţi lista proiectelor cu profil cultural sprijinite prin Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice până la data de 28 februarie 2011.

Text6: Valorificarea patrimoniului istoric, cultural şi natural prin Programul Operaţional Regional – Margareta Mârza

plus consultaţi lista proiectelor cu profil cultural sprijinite prin Programul Operaţional Regional până la 31 Martie 2011.

Text7: Campania la final: Fonduri structurale pentru cultură, realităţile primei perioade de accesare. Ce urmează după 2013? – Raluca Pop (coordonator), Margareta Mârza, Daniela Ştefănescu

///////////////

Contact:

Pentru mai multe informaţii despre campanie sau despre dezvoltarea unei metode participative de formulare a viitorului cadru pentru fondurile structurale pentru cultură pentru perioada 2014-2020, scrieţi-ne la banipentruarte@gmail.com sau sunaţi la 0744.399.767 (Raluca Pop)

Be the first to start a conversation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: