Rezultate SONDAJ: Ce fel informatii cauti atunci cand incerci sa iti finantezi proiectul artistic? (1-11 ianuarie 2011)

Posted on ianuarie 11, 2011

0


Mulţumesc tuturor celor care au completat chestionarul!

Rezultatele arată că principalele preocupări sunt co-finanţarea pe care aplicantul trebuie să o demonstreze finanţatorului/sponsorului şi datele de depunere a propunerii de finanţare, când se primeşte răspunsul şi când se dau banii. Aproape la fel de importante sunt potrivirea finanţării cu profilul intenţionat al proiectului şi informaţiile despre proiectele care au mai fost finanţate de respectivul finanţator sau sponsor.

Cum a fost aplicat:

Chestionarul a fost postat pe Facebook şi pe blog cu următorul text însoţitor:

“Va invit sa raspundeti selectand cel mult 5 din cele 10 raspunsuri posibile (si sa adaugati alte raspunsuri, daca vi se pare ca lipseste o varianta importanta). Informatiile ne vor ajuta sa intelegem mai bine ce conteaza pentru voi atunci cand cautati bani pentru un proiect artistic. Dati click pe linkul de mai jos. Dureaza maxim 3 minute, pe ceas.”

A rămas deschis în perioada 1-11 ianuarie 2011, timp în care aproximativ 40 de persoane au răspuns (numărul exact nu îl cunosc, deoarece formatul ales nu a înregistrat numărul respondenţilor, ci doar numărul voturi – iar fiecare respondent putea oferi până la cinci voturi, din cele 10 opţiuni incluse, plus să recomande alte variante).

Scopul aplicării chestionarului a fost de a lua pulsul preocupărilor cititorilor banipentruarte (blogul sau pagina de Facebook), preponderent manageri, artişti, studenţi la facultăţi cu profil artistic şi persoane implicate profesional în lumea culturală, cu privire la cele mai importante informaţii care îi interesează atunci când caută o finanţare pentru un proiect artistic.

Posted in: sinteze/dosare